Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ




Είναι εξοργιστική η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Τα ελλείμματα μόνο 4 ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΕΑΣ) υπερβαίνουν το 1300 εκατ. ευρώ. Αν δεν υπήρχαν τα ελλείμματα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν η επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα(400 εκατ. ευρώ),η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη εστιάσεως από 13% σε 23% (300 εκατ. ευρώ), η αλλαγή στον φόρο ακίνητης περιουσίας(500 εκατ. ευρώ) και η αύξηση των τελών κυκλοφορίας (100 εκατ. ευρώ).

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ








ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ

Του Αριστείδη Τσιπλάκου



Όλες οι  Κυβερνήσεις στο θέμα της περικοπής των δαπανών ακολουθούν την μέθοδο του …μπεκρή, ο οποίος κάθε φορά όταν τα έσοδά του δεν επαρκούν για να καλύπτει τις ανάγκες του, περικόπτει πολλές από αυτές, αλλά πάντοτε εξαιρεί από τις περικοπές του το κρασί.

Έτσι δεν διστάζει η κάθε κυβέρνηση να κάνει γενναίες περικοπές στους χαμηλόμισθους, περικοπές στα έξοδα υγείας, περικοπές στα έξοδα παιδείας, περικοπές στις συντάξεις, αλλά για το κρασί καμιά περικοπή. Μερικά παραδείγματα για να δούμε ποιο είναι το κρασί των εκάστοτε κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως κομμάτων:

  • Δεν αγγίζουν τους πολιτικούς που διαβιούν προκλητικά και δεν δεσμεύει τις περιουσίες εκείνων των πολιτικών των οποίων τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες. Αποφεύγει συστηματικά να εφαρμόσει σωστά το πόθεν έσχες, όλων  όσων διετέλεσαν Υπουργοί, υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς από το 1974 μέχρι σήμερα.
  •  Καμιά περικοπή στις δαπάνες των ΔΕΚΟ και στους μισθούς των εργαζομένων σε αυτές, γιατί αποτελούν την Κομματική πελατεία.
  • Καμιά περικοπή στα εκατομμύρια ευρώ που δίνει στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.
  • Καμιά περικοπή στις δαπάνες των υπουργείων, οι οποίες δαπάνες αυξάνονται κάθε χρόνο παρά τις περικοπές μισθών και δώρων, γιατί κάθε υπουργός έχει σωρεία ακριβοπληρωμένων άχρηστων συμβούλων και δεν γίνεται καμιά περικοπή στα δαπανηρά ταξίδια σε σουίτες ξένων ξενοδοχείων, ούτε φραγμός στις τεράστιες δαπάνες αλλαγής των επιπλώσεων των γραφείων των υπουργών κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός. Κανένας δεν ενοχλείται με τις συχνές αλλαγές των ονομασιών των υπουργείων, που κάθε αλλαγή σημαίνει δαπάνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους τόνους χαρτιών που αντικαθίστανται με τον νέο λογότυπο των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών.
  • Δεν αγγίζει τους καναλάρχες που χρωστούν δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικούς οργανισμούς, αλλά αντίθετα, παρά την κρίση δεν περικόπτει 500 εκατομ. ευρώ το χρόνο για να διαφημίζουν το ΠΡΟΠΟ και την ΔΕΗ που δεν έχουν ανάγκη καμιάς διαφημίσεως, αφού είναι κρατικά μονοπώλια.
  • Δεν περιορίζει τις τρείς κρατικές τηλεοράσεις με τις χιλιάδες ακριβοπληρωμένων κομματικών στελεχών 
  • Παρά τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες δεν αγγίζουν άχρηστους κρατικούς οργανισμούς που ροκανίζουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, για να μην θίξουν την κομματική τους πελατεία που έχουν διορίσει.
  • Αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοφοροφυγάδες με τα κότερα, τις Βίλες και την προκλητική διαβίωσή τους και ανέχεται να δηλώνουν εισοδήματα λιγότερα του ανειδίκευτου εργάτη.
  • Δεν αγγίζει τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του αεροδρομίου, που χρωστούν 500 εκατομ ευρώ από ΦΠΑ.
  • Δεν ενοχλούν 35000 μεγαλοσχήμονες επώνυμους που έχουν κτίσει πολυτελείς βίλες σε αποδεδειγμένες δημόσιες εκτάσεις, να πληρώσουν τουλάχιστον την αξία των εκτάσεων που κατέλαβαν.
  • Καμιά περικοπή στις επιδοτήσεις περίπου 31000  Μ.Κ.Ο. (Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί) που Ροκανίζουν ασύστολα όσα στερείται ο Ελληνικός Λαός. Μία από αυτές επιδοτήθηκε με 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των τηλεοπτικών σταθμών της …. Κούβας. Άλλη αρκετά εκατομ. ευρώ για την τυποποίηση τομάτας στην… ακτή ελεφαντοστού και έπεται η συνέχεια του χορού διασπαθίσεως του Δημοσίου χρήματος.
  • Καμιά περικοπή στην στρατιά των κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων στα υπουργεία και στους οργανισμούς.
  • Δεν αγγίζει το αγγελιόσημο από το οποίο αντλούν ηγεμονικούς μισθούς οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Το αγγελιόσημο είναι το 21% των διαφημίσεων το οποίο φυσικά πληρώνουν οι καταναλωτές.



Θα μπορούσα να γεμίσω δεκάδες σελίδες με εξοργιστικές σπατάλες αλλά δεν μου το επιτρέπει ο διαθέσιμος χώρος.




Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


ΘΕΜΑ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ  τ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Απομαγνητοφώνηση Τηλεοπτικής συνέντευξης Αρ. Τσιπλάκου την 9.6.2011







 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

κ. Τσιπλάκο είστε αντιπρόεδρος της Ενώσεως. Ο πρόεδρός σας κ. Πυλαρινός προχθές την Κυριακή πήγε στην συγκέντρωση στο σύνταγμα και  ζήτησε συγνώμη από τους διαδηλωτές στους οποίους και παρέδωσε σχετικό έγγραφο. Γιατί το έκανε αυτό νοιώθετε υπεύθυνοι εσείς οι τ. Βουλευτές για την σημερινή κρίση;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Ο πρόεδρός μας κ. Πυλαρινός έκανε μιά αυθόρμητη και γενναία πράξη, βλέποντας τους χιλιάδες διαδηλωτές να λοιδορούν το κοινοβούλιο και γενικότερα το πολιτικό σύστημα. ‘Έκανε αυτό που δεν είχαν το θάρρος να κάνουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι τα τελευταία 10 χρόνια, που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα. Δηλαδή να βγούν στο Λαό να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να ζητήσουν συγνώμη για όσα δεινά του δημιούργησαν με την αλόγιστη πολιτική τους, να σταματήσουν τα ψέματα και τις αστείες δικαιολογίες και να πουν όλη την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό. 

Εμείς οι τ. Βουλευτές ζητούμε συγνώμη γιατί δεν αντιδράσαμε όσο έπρεπε, ακόμα και με παραιτήσεις, κυρίως την 10ετία του 80 για να αποτρέψουμε τις τότε κυβερνήσεις να δανείζεται αλόγιστα για να δημιουργούν κομματικούς στρατούς, και να ασκούν κοινωνική πολιτική με δανεικά και μάλιστα με υψηλά επιτόκια, δεν αντιδράσαμε στην διόγκωση του Κράτους με εκατοντάδες χιλιάδων διορισμών, δεν στείλαμε κανένα στην φυλακή για τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου  Ζήμενς, των εξοπλισμών και ανεχθήκαμε ένα νόμο που αφήνει στο απυρόβλητο τους επίορκους υπουργούς, και για άλλα πολλά.

Προσωπικά εγώ όπως και ο πρόεδρος της Ενώσεως νοιώθουμε άβολα να απολογούμεθα για λογαριασμό των πραγματικά υπευθύνων που προτιμούν να κρύβονται και να εξακολουθούν να παραπλανούν το Λαό με ψευδολογίες..

Ήταν όμως απαραίτητο να γίνει για να μην αγνοούνται με περιφρόνηση εκατοντάδες χιλιάδες που συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν την δικαία τους οργή

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εσείς προσωπικά με την δήλωση συγνώμης νοιώθετε ένοχος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Πιστεύουμε ότι τόσο ο κ. Πυλαρινός αλλά και η πλειονότητα των τ. Βουλευτών σε όλο το διάστημα της πολιτικής μας σταδιοδρομίας κάναμε το καθήκον μας και  αφήσαμε σα πίσω μας  θετικό έργο και μπορούμε να κοιτάζουμε κατάματα αυτούς που μας έστειλαν στην βουλή,  Είναι απαράδεκτη η ισοπέδωση όλων των βουλευτών γιατί οι περισσότεροι από εμάς αποχωρήσαμε από την Βουλή με το ήμισυ ή και το ι/4 των αρχικών περιουσιακών στοιχείων που είχαμε, σε αντίθεση με αρκετούς που χρησιμοποίησαν την πολιτική για να πλουτίσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εγώ προσωπικά συγχαίρω  την Ένωση για την πρωτοβουλίας σας αυτή. Θέλω όμως να σας ερωτήσω γιατί δεν δείξατε την ίδια υπευθυνότητα και για το θέμα των αναδρομικών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Νομίζω ότι παρατράβηξε αυτό το τροπάριο με την άδικη αυτή κατηγορία εναντίον των τ. Βουλευτών. Όπως είπαμε ότι οι εφέσεις έγιναν πρό της κρίσεως και όπως δηλώσαμε παρά την δικαστική μας δικαίωση κανένας δεν διανοείται να εισπράξει όσα έχουν επιδικασθεί συναισθανόμενοι την κοινωνική μας ευθύνη και τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας. Δείξαμε περισσότερη ευαισθησία στον τομέα αυτόν, από δικαστές κ.λ.π. που μας κατηγορούν και οι οποίοι εισέπραξαν και εισπράττουν αυτά που εμείς αρνηθήκαμε να πάρουμε, χωρίς να νοιώθουν ενοχές.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εσείς οι τ. Βουλευτές με την πείρα σας, πέρα από την συγνώμη σας, τι κάνετε και γιατί δεν κινείσθε για να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εμείς οι τ. Βουλευτές όλων των κομμάτων, χωρίς κομματικές παρωπίδες, εκφράζουμε ομόφωνα τις απόψεις μας  τις οποίες στέλνουμε στην Βουλή και τις  δημοσιοποιούμε με ημερίδες  που διοργανώνουμε, όπου λέμε τις αλήθειες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Κάνατε καμιά παράσταση στους αρμοδίους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Έχουμε ζητήσει πάνω από 10 φορές να δούμε  τον κ, Παπακωνσταντίνου αλλά μέχρι τώρα δεν καταδέχθηκε να μας απαντήσει έστω και αρνητικά. Ο μόνος που μας δέχθηκε και μας άκουσε είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίες στον οποίο εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και τις προτάσεις μας και μας είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βγεί η χώρα από την κρίση, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητές του.




Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΨΗ


ΑΠΟΨΗ

Η Κυβέρνηση ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι μέσα σε 20 μήνες έγιναν στον τόπο μας όσα δεν έγιναν επί ολόκληρα χρόνια. Αμέσως όλα σχεδόν τα μέσα ενημερώσεως και τα διάφορα blogs έσπευσαν να κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό ότι ψευδολογεί, είναι εκτός πραγματικότητας και παραπλανεί τον Ελληνικό Λαό.

Προσωπικά διαφωνώ με τις αντιδράσεις αυτές γιατί για πρώτη φορά ο άνθρωπος είπε την αλήθεια. Πράγματι στο εφιαλτικό αυτό 20 μηνο  που κυβερνά ο κ. Παπανδρέου τέτοια εθνική καταστροφή ουδέποτε είχε επέλθει τις τελευταίες 10ετίες και αυτά που έγιναν από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουν προηγούμενο. Επομένως την αλήθεια είπε ο άνθρωπος και είναι άδικο να τον κατηγορούν για ψευδολογία και παραπλάνηση του Λαού.