Κοινοβούλιο

υπό κατασκευή

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Του Αριστείδη Τσιπλάκου τ. Υπουργού



Ως προς την υπόθεση των αναδρομικών είναι ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας των γεγονότων. Ο κάθε συνταξιούχος βουλευτής (ο καθ’ ένας με τον δικηγόρο του), χωρίς καμιά ανάμιξη της Ενώσεως των Βουλευτών-Ευρωβουλευτών, έκαναν προσφυγές πολύ πρίν από την οικονομική κρίση εν προκειμένω το 2007, για την προσαρμογή των συντάξεών τους σύμφωνα με τον μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι και η οποία προσαρμογή έπρεπε να γίνει αυτόματα από την Πολιτεία γεγονός που λαμβάνει χώρα απαρέγκλιτα εδώ και τρεις δεκαετίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφυγές έγιναν με υπόδειξη της τότε κυβερνήσεως και βουλευτών όλων των κομμάτων για την επίλυση του θέματος και οι οποίοι σήμερα μας λοιδορούν! Γιατί δεν ήθελαν εκείνοι φοβούμενοι το πολιτικό κόστος να το αναλάβουν προσωπικά ενώ όπως έλεγαν, δεν είχαν το ίδιο κόστος οι συνταξιούχοι βουλευτές.

Από τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί, περίπου 50 έχουν εκδικασθεί και έχουν γίνει δεκτές…προ των οποιαδήποτε κυβερνητικών αρνητικών παρεμβάσεων.

Απορώ, ποιες ειδικές σκοπιμότητες επέβαλαν τώρα την έπανα δημοσιοποίηση του θέματος αυτού που ως γνωστόν έχει παγώσει λόγω της κρίσεως. Ίσως για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα καυτά προβλήματα που υπάρχουν; Γιατί δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα αυτό ανακινήθηκε συγχρόνως με τις τελευταίες πολιτικές «αποκαλύψεις» για το Δ.Ν.Τ. κ.λ.π.

Βέβαια το θέμα ξαναήλθε στην δημοσιότητα μέσω ορισμένων δικαστών, οι οποίοι και πιέζονται να εκδώσουν αρνητικές αποφάσεις για τους βουλευτές, πράγμα το οποίο είναι από μόνο του συνταγματικά ανεπίτρεπτο. Βέβαια αν πάρουν τέτοια απόφαση, οι δικαστές θα πρέπει να επιστρέψουν και οι ίδιοι όσα εισέπραξαν από το δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, γιατί το Σύνταγμα και ο νόμος λειτουργούν ενιαία τόσο για δικαστές όσο και για βουλευτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την τελευταία αυτή μεθόδευση, πέραν των άλλων, επιχειρείται να εξαναγκάσουν τους συνταξιούχους βουλευτές σε παραίτηση των δικαιωμάτων τους, χωρίς να δικαστούν καν στα δικαστήρια οι προσφυγές των συνταξιούχων βουλευτών, γεγονός που θα οδηγήσει μοιραία στο να υποχρεωθούν και οι δικαστές να επιστρέψουν όσα έλαβαν τόσο για το διάστημα από 2003-2007 ως «έκτακτη παροχή», όσο και τις αυξημένες αποδοχές τους από 1-1-2008 και εντεύθεν. Εδώ πρέπει να λεχθεί ότι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι, δικαστές και το κύριο προσωπικό του νομικού συμβουλίου του κράτους, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και εξακολουθούν να εισπράττουν. Το μέγεθος του προβλήματος είναι ορατό!

Αυτή η σκοτεινή μεθόδευση δεν χρειαζόταν να γίνει, γιατί οι συνταξιούχοι βουλευτές δεν έχουν εισπράξει τίποτα, παρ΄ότι (έχουν τελεσίδικες αποφάσεις για την είσπραξή τους), ενώ οι δικαστές και το κύριο προσωπικό του νομικού συμβουλίου του Κράτους τα έχουν ήδη εισπράξει, επαναλαμβάνω.

Καθ’ όσον αφορά την Ένωση τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών είναι ανάγκη να τονισθεί ότι αυτή είναι διακομματική και δεν ασχολείται με οικονομικά θέματα ή διεκδικήσεις των μελών της-πολλά από τα οποία δεν δικαιούται καν συντάξεως. Επίσης δεν είναι ούτε συνδικαλιστικό όργανο, ούτε επαγγελματικό σωματείο. Ασχολείται με γενικά θέματα που ενδιαφέρουν την χώρα σε συνεργασία με τις ομόλογες ενώσεις των 27 Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρω χαρακτηριστικά για πληρέστερη πληροφόρηση την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση και των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που πάρθηκε με πρωτοβουλία της δικής μας Ενώσεως, που σύντομα θα ψηφισθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας και των άλλων Κρατών Μελών θα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Όπως επίσης και την απόφαση της συνδιάσκεψης όλων των Ενώσεων στην Αθήνα όπου αποφασίσθηκε η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου ελέγχου των Δημοψηφισμάτων και Δημοσκοπήσεων, θέματα στα οποία ποτέ δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία τα μέσα ενημερώσεως. Ακόμα με ημερίδες που οργανώνει με την συμμετοχή ειδικών επιστημόνων κ.λ.π. ασχολείται, με διάφορα θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό, θέματα παιδείας, υγείας, ανεργίας κ.λ.π. όπου εξετάζονται χωρίς κομματικές παρωπίδες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Αυτά τα ολίγα επί του παρόντος.