Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
κ. Τσιπλάκο τελικά πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του δικαίωσε τους πρώην Βουλευτές στο αίτημά τους για τα αναδρομικά, τα οποία τώρα μπορούν να εισπράξουν. Εσείς σαν αντιπρόεδρος της Ενώσεώς σας, πως σχολιάζετε το θέμα αυτό.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καταρχήν δεν θέλω να ξεκινήσει πάλι ο άδικος πόλεμος κατά των Βουλευτών, οι οποίοι έχουν εμπρακτως αποδείξει ότι έχουν συνείδηση της σημερινής πραγματικότητας και θα μου επιτρέψετε με λίγα λόγια να βάλω τα πράγματα στην σωστή τους θέση।
Οι αιτήσεις των πρώην Βουλευτών, για να ισχύσει η συνταγματική διάταξη που εξισώνει τις αποδοχές των Βουλευτών με εκείνες των δικαστικών, έγιναν πολύ πριν από την οικονομική κρίση και τελικά εκδόθηκαν αποφάσεις που δικαιώνουν τους πρώην Βουλευτές, σε μια περίοδο πράγματι δύσκολη γιατην χώρα μας.
Μέχρι τώρα, εκτός από τις νέες αποφάσεις, έχουν εκδοθεί πολλές τελεσίδικες που δικαιώνουν τους πρώην Βουλευτές. Καταρχήν δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό των άλλων συναδέλφων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να πράξουν ότι νομίζουν ότι είναι σωστό। Είναι όμως γεγονός ότι, πλήν ενός που τα εισέπραξε γιατί είχε σοβαρά προβλήματα οικονομικά κα υγείας, όλοι οι πρώην βουλευτές που έχουν από καιρό τελεσίδικες αποφάσεις , παρά το γεγονός ότι με τα νέα μέτρα περικόπτουν μέχρι και 40% των αποδοχών τους, δεν έχουν εισπράξει απολύτως τίποτε από όσα δικαιούνται, λόγω της οικονομικής κρίσεως, όπως τα εισπράττουν οι δικαστές εδώ κιαι τρία χρόνια, σύμφωνα με το Ζ ψήφισμα που εξισώνει μισθολογικά βουλευτές και δικαστές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Ομως πρίν λίγο καιρό είχατε μπεί στο στόχαστρο ότι διεκδικούσατε παράνομες αποδοχές και κατηγορούσαν μόνο εσάς.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Υπάρχουν διάφοροι καλοθελητές που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους πρώην βουλευτές και λέγουν του κόσμου τις ανοησίες και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για ναμειώσουν το κυρος των βουλευτών, οι οποίοι έμπρακτα έχουν αποδείξει ότι έχουν συνείδηση τηςπραγματικότητας।
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Θα τα εισπράξετε τα ποσά που σας επιδίκασε το Ελεγκτικό συνέδριο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μακάρι το Κράτος να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να είναι σε θέση να ικανοποιήσει πρώτα τα αιτήματα των πολιτών και να τους δώσει όσα τους στέρησε και μετά ας αποφασίσουν πότε θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν και τα αιτήματα των πρ΄ψην βουλευτών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και την σαφήνεια των απόψεών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου