Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ 9 (989))ΣΤΙΣ 13.12.2011

 





ΜΠΟΤΣ. Στο τηλέφωνο ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως συνταξιούχων Βουλευτών….

ΤΣΙΠΛ. Με συγχωρείτε κ. Μπότσαρη δεν σας μιλώ εκ μέρους της Ενώσεως, αλλά ως απλός  πρώην Βουλευτής. Η ένωση δεν είναι σύλλογος συνταξιούχων αλλά πρώην Βουλευτών και Ευρωβουλευτών που πολλά μέλη ακόμα και μέλη του διοικητικού Συμβουλίου ακόμα και ο πρόεδρος δεν είναι συνταξιούχοι. Η ένωση δεν ασχολείται με συνδικαλιστικά θέματα αλλά άλλα είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται

ΜΠΟΤΣ. Με ποια θέματα ασχολείται η ένωσή σας ;

ΤΣΙΠΛ. Μέλη μας είναι πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, πρώην  υπουργοί όλων των κομμάτων και μετέχουν σε επιτροπές και με την εμπειρία τους συζητούν τα προβλήματα που απασχολούν την χώρα και τις σχεδόν πάντοτε ομόφωνες αποφάσεις τις δημοσιοποιούμε με ημερίδες και τις κοινοποιούμε στην Βουλή.

ΜΠΟΤΣ. Δεν ασχολείσθε με άλλα θέματα;

ΤΣΙΠΛ.  Βεβαίως Ασχολούμαστε και με  θέματα γενικά που ενδιαφέρουν την χώρα, σε συνεργασία με τις ομόλογες Ενώσεις των 27  Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

ΜΠΟΤΣ. Δηλαδή;

ΤΣΙΠΛ. Αναφέρω χαρακτηριστικά παραδείγματα για πληρέστερη πληροφόρησή σας,        όπως την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση των ομολόγων Ενώσεων των 27 Κρατών-μελών, που πάρθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ενώσεως, που σύντομα θα ψηφισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι και σύνορα της Ευρώπης, θέμα πολύ σημαντικό για την χώρα μας που θα έχει σαν συνέπεια να απαλλαγούμε από μεγάλες δαπάνες εξοπλισμών. Επίσης και την απόφαση της συνδιάσκεψης όλων των Ενώσεων στην Αθήνα όπου αποφασίσθηκε η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου ελέγχου των Δημοψηφισμάτων και Δημοσκοπήσεων, θέματα στα οποία ποτέ δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία τα μέσα ενημερώσεως.

ΜΠΟΤΣ. Ας έλθουμε στο θέμα των αναδρομικών. Τι έχετε να πείτε για όσα σας καταμαρτυρούν;

Τσιπλ. Θα σας μιλήσω τώρα για τις προσωπικές μου και μόνο απόψεις.

1.Το περίφημο θέμα των αναδρομικών των δικαστικών και βουλευτών ανέκυψε τρία ολόκληρα χρόνια πρίν από την κρίση, μετά τις 4 αποφάσεις του ειδικού δικαστηρίου του άρθρου 88 του συντάγματος, που προβλέπει αυτόματο αναπροσαρμογή και εξίσωση αποδοχών και δικαστικών

2.Βάσει αυτών των αποφάσεων δικαιώθηκαν 7500 δικαστικοί και υπάλληλοι του νομικού συμβουλίου του Κράτους και αύξησαν υπερβολικά τις αποδοχές τους.

3. Ο αυθαίρετος αποκλεισμός και η εξαίρεση από την εφαρμογή της ισονομίας και της ίσης μεταχειρίσεως οδήγησαν μοιραία τους τέως βουλευτές (επαναλαμβάνω πρό της κρίσεως)να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

4. Αν και έχουν εκδοθεί δεκάδες τελεσιδίκων αποφάσεων, πλήν ενός κανένας μέχρι σήμερα διανοήθηκε να πάρει τα χρήματα στην περίοδο αυτή της κρίσεως.

Έτσι το θέμα αυτό τουλάχιστον για μένα αλλά και για άλλους συναδέλφους , τουλάχιστον για εκείνους των οποίων η διαδρομή στην πολιτική ήταν άψογος, έχει κλείσει οριστικά και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με προβληματίζει  αν είναι σκόπιμος και εντάσσεται στην εκστρατεία του αντικοινοβουλευτισμού από εκείνους που επιβουλεύονται  το κοινοβουλευτικό μας σύστημα.

ΜΠΟΤΣ. Τότε γιατί δεν παραιτείστε των αγωγών;

ΤΣΙΠΛ. Μας κατηγορούν ότι δεν παραιτούμεθα των αγωγών. Αν ακολουθήσουμε τις προτροπές εκείνων που μας ζητούν να παραιτηθούμε, των τότε αγωγών, είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι κάναμε τότε κάτι παράνομο το οποίο αποκαλύφθηκε και σπεύδουμε να ζητήσουμε συγγνώμη και μετανοούμε για την πράξη μας αυτή. Ε όχι δεν είναι έτσι.

Η αγωγή των πρώην βουλευτών που έγινε πολύ πρό της κρίσεως για τον αυθαίρετο  και μονομερή εφαρμογή του συντάγματος μόνο για τους δικαστικούς και όχι για τους βουλευτές, ήταν απολύτως νόμιμη και δεν μπορεί να σχολιασθεί ούτε να αποτελέσει αντικείμενο κριτικής.

 Μπορείτε να κριτικάρετε και θα είναι δίκαια η κριτική σας για όσους κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος λόγω της δεινής καταστάσεως που βρίσκεται η χώρα μας.

ΜΠΟΤΣ. Όπωε εκθέτετε την άποψη αυτή έχετε δίκαιο και σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση αυτή που και εμένα με είχε προβληματίσει.

ΤΣΙΠΛ. Πάντως εμένα με προβληματίζει ότι κάθε φορά που πρόκειται να εκδικασθούν τέτοιες αγωγές, γίνονται πιέσεις για να παραιτηθούν οι βουλευτές.

Μήπως αυτό γίνεται επειδή πιέζονται οι δικαστές να εκδώσουν αντίθετη απόφαση για τους βουλευτές από εκείνη που αποφάσισαν γιαυτούς; Oπότε τους δημιουργείται μέγα ηθικό και νομικό θέμα και ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν τον σκόπελο αυτό είναι οι παραιτήσεις για να μην αναγκασθούν να δικάσουν.

ΜΠΟΤΣ. Είναι και αυτή μία άποψη που φαίνεται λογική.

Κε Τσιπλάκο σας ευχαριστώ για την συνομιλία μας αυτή που ξεκαθαρίζει το όλο θέμα

ΤΣΙΠΛ. Και εγώ σας ευχαριστώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου