Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΩΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Στις αρχές του 2000 το τεράστιο κόστος  που είχε η ένωση της Δυτικής και ανατολικής Γερμανίας, προκάλεσε ένα γενικότερο χρηματοοικονομικό πανικό που αντέστρεψε τη ροή των  επενδυτικών κεφαλαίων και έσπρωξε την χώρα αυτή στην ύφεση και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αντί τα κεφάλαια  να βρίσκουν το δρόμο τους προς τις Γερμανικές τράπεζες, αποδημούσαν  με τους επενδυτές να πουλούν οτιδήποτε Γερμανικό και μεταξύ άλλων και τα Γερμανικά ομόλογα.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή η Γερμανία και για να ανταποκριθεί στο τεράστιο κόστος που απορροφούσε η Ανατολική Γερμανία, χρειαζόταν άμεσα το ευρώ και την ένταξη στην ΟΝΕ και ενέταξε σε αυτήν ανέτοιμα για την ένωση Κράτη, όπως Ελλάδα, Ισπανία , Πορτογαλία κ.λ.π.

Μετά από αυτά άρχισε η εφαρμογή του σατανικού σχεδίου. Χρησιμοποίησαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που δάνειζε αφειδώς τις τράπεζες του νότου με  σχεδόν μηδενικό κόστος και εκείνες με την σειρά τους κυνηγούσαν κυριολεκτικά τους πολίτες να δανειστούν χρήματα για να αγοράσουν σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής καί πάρα πολλά προϊόντα, που ειδάλλως είτε δεν θα μπορούσαν είτε θα το σκέφτονταν πολύ πριν δανειστούν για να τα αποκτήσουν. Ποιος δεν θυμάται τα περίφημα καταναλωτικά δάνεια για αγορά οτιδήποτε προϊόντος, ή τα διακοποδάνεια.

Η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν σαν να είχε προμηθεύσει κάθε πολίτη των νοτίων χωρών με  πιστωτικές κάρτες, παροτρύνοντας να τις καταναλώσουν. Η Γερμανία  χρησιμοποίησε την Ε.Κ.Τ. ως αντλία που φούσκωνε τις νότιες χώρες με φθηνό ρευστό για να αγοράζουν Γερμανικά προϊόντα. Αυτό έκανε τους πολίτες των χωρών αυτών να μάθουν να ζούν πέρα από τις πραγματικές δυνατότητες τους, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις ρεκόρ των Γερμανικών προϊόντων και το μεγάλο πλεόνασμα της Γερμανίας  από τις εξαγωγές .

Οι κυβερνήσεις του νότου αντί να σταματήσουν την υπερβολική ανάπτυξη της ρευστότητας για να προστατεύσουν τις οικονομίες  τους, παρουσίασαν ως επιτυχία τους την πλασματική ανάπτυξη που δημιουργούνταν και ειδικά στην Ελλάδα το κράτος ακολούθησε το παράδειγμα των τραπεζών και άρχισε ο χορός των αυξήσεων μισθών και συντάξεων επιδομάτων υπερμέτρων εξοπλισμών κ.λ.π. με συνέπεια τον πληθωρισμό που την έκανε καθόλου  ανταγωνιστική.

Ενδεικτικά τα αποτελέσματα της πλασματικής ρευστότητας ήταν οι αγορές κατοικίας πού μέσα σε 5 χρόνια από την ένταξή μας στο ευρώ αυξήθηκαν κατά …800%.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων πολλαπλασιάστηκαν. Τα φθηνά Ιαπωνικά, Ιταλικά, Γαλλικά και άλλα αυτοκίνητα που ο νότος επέλεγε κατά κόρον την δεκαετία του 1990, ανταλλάχθηκαν με πολυτελή Γερμανικά αυτοκίνητα.

Το 1998 πουλήθηκαν 7.5 χιλιάδες Γερμανικά αυτοκίνητα πολυτελείας, ενώ το 2007 πουλήθηκαν23χιλιάδες.

Το 1998 το σύνολο των πωληθέντων καινούργιων Γερμανικών  αυτοκινήτων ήταν 23 χιλιάδες, ενώ το 2007 ξεπέρασαν τις 80 χιλιάδες.

Το 1998 το σύνολο των πωληθέντων μεταχειρισμένων  Γερμανικών αυτοκινήτων ήταν197 χιλιάδες , ενώ το 2007 ξεπέρασαν τις 500 χιλιάδες.

Δεν έχω το χρόνο να αναφερθώ και στις κρατικές αγορές από την Γερμανία από εξοπλισμούς, προϊόντα Σήμενς  διπλοπληρωμένα από μίζες κ.λ.π.

Τα Φτηνά δάνεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν το τυρί που μας έβαλαν για να πιαστούμε στην φάκα της ϋφεσης και του σημερινού καταντήματος της οικονομίας μας.

Είχε έλθει η ώρα να ζητήσουμε  βοήθεια από την Γερμανία, η οποία είχε άλλα σχέδια καθώς είδε στην Ελληνική οικονομία  και στην Ευρωπαϊκή κρίση μια διπλή ευκαιρία για να πετύχει τους δύο  στόχους της.

α. Να πετύχει την έξοδο από την μεγαλύτερη ύφεση της ιστορίας της  και να μετατραπεί σε πόλο έλξεως κεφαλαίων.

β. Να προωθήσει την δημιουργία των Ηνωμένων πολιτειών της Ευρώπης κάτω από την ηγεμονία της,, γεγονός  που δεν κατάφερε να πετύχει στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Σήμερα μετά  από δυόμιση χρόνια από το ξέσπασμα της Ελληνικής κρίσης η Γερμανία έχει προχωρήσει πολύ στην υλοποίηση και των δύο στόχων της συμμαχώντας με την Ολλανδία και Φιλανδία.

 Όσον αφορά τον πρώτο στόχο της η οικονομία αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς  

Με επαναφορά των κεφαλαίων από το νότο στο Βορρά. Το ισοζύγιο στο  target 2,  (πηγή από <mparoufakis@hotmail.com)> πλεόνασμα …660δις ευρώ για την Γερμανία, 146 δις για την Ολλανδία και 45 δις για την Φιλανδία, δηλαδή όσα περίπου τα ελλείμματα των χωρών του νότου.

Όσον αφορά τον δεύτερο στόχο της  η Γερμανία εξαθλιώνοντας τις άλλες χώρες αναδείχτηκε ως ο αναμφισβήτητος ηγέτης της Ε.Ε, θέτοντας και επιβάλλοντας τους κανόνες της. Η παράδοση Εθνικής κυριαρχίας σε Ευρωπαϊκά  και υπό Γερμανικό έλεγχο ιδρύματα, είναι η νέα τάση  που μετατρέπει την Γερμανία σε  αυτοκρατορία, χάρη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή κρίση.

Τελικά δεν έχει σημασία τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάναμε εμείς για να αμυνθούμε. Θα διαπιστώσουμε τραγικά λάθη όλων των Κυβερνήσεων.

 

Η Κυβέρνηση Σημίτη έκανε σημαία την είσοδο στην ΟΝΕ για να κερδίσει τιε εκλογές του 2000, αποτυγχάνοντας να προετοιμάσει την χώρα για το μεγάλο αυτό βήμα.

 

Η Κυβέρνηση του Καραμανλή δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε  για να προστατεύσει τη χώρα από τις αρνητικές συνέπειες της εντάξεως και αντί της αμέσου επεμβάσεως επέλεξε την …ήπια προσαρμογή, χωρίς να πραγματοποιήσει την επανίδρυση του Κράτους, ώστε να αντιμετωπίσει τα λάθη του παρελθόντος.

 

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πανικοβλήθηκε και πανικόβαλε ένα ολόκληρο κόσμο, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως διεφθαρμένο Κράτος και στα πρόθυρα της πτωχεύσεως. Έτσι οι αγορές έκλεισαν και τελικά πανικόβλητος υποτάχθηκε στις εντολές της Γερμανίας και των συμμάχων της , χωρίς καμιά διαπραγμάτευση άνευ όρων. Ο πανικός που δημιούργησε στους πολίτες ήταν η αιτία της φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό και τερματισμό των ξένων επενδύσεων.

 

Αυτή είναι δυστυχώς η θλιβερή αλήθεια για όσα συμβαίνουν στους Έλληνες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου