Πέμπτη 19 Απριλίου 2018


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΕΜ. ΜΑΚΡΟΝ, κ.λ.π.»

«Η αυστηρή κριτική που ασκούμε τα τελευταία χρόνια, για πράξεις και παραλείψεις των Ευρωπαίων εταίρων μας και της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, δε μας εμποδίζει - αντίθετα, μας υποχρεώνει - να υπογραμμίσουμε κάθε Θετικό λόγο ή ενέργειά τους, υπέρ της χώρας μας, στο όνομα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

01 χθεσινές βαρυσήμαντες δηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Γάλλου Προέδρου, κ. Εμ. Μακρόν, και οι ανακοινώσεις της υπεύθυνης των εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, κας Μαρ. Μποκερίνι (άμεσες ή έμμεσες), υπέρ των χειμαζόμενων και απειλούμενων, Ελλάδος και Κύπρου, είναι πράξεις αλληλεγγύης και ευθύνης απέναντι σε εταίρους και συμμάχους, που αγωνίζονται με θυσίες, για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Η εικόνα, που παρουσίασαν με τις θέσεις τους οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες, ενισχύει τα αισθήματα των Ελλήνων υπέρ της Ευρώπης, διαψεύδοντας τους διαχρονικούς ισχυρισμούς του ευρωσκεπτικισμού των άκρων.

Για τις τελευταίες εξελίξεις, Θα είναι άδικο να αγνοηθεί και να μην επαινεθεί το κεφάλαιο εκείνο, των θετικών και επίπονων προσπαθειών της ελληνική ς διπλωματίας.»

 

Το Δ.Σ. της 'Ενωσης τ. Βουλευτών - Ευρωβουλευτών 18-4-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου